Thimans
Cart 0

vinprovning & Catering

I samaRBETE MED FREDHOLMS MATSAlar

I vårt nya samarbete med Fredholms Matsalar tänker vi sätta Hässleholm på gourmetkartan! Vinerna väljs med omsorg ut av Sommelier Helena Thimansson och Head Chef Peo Fredholm lägger elegans och finess på varje rätt. Vi kommer kunna erbjuda er sofistikerad men rustik mat tillsammans med goda kvalitetsviner i en harmonisk och annorlunda miljö hos Fredholms Matsalar på Norra Station i Hässleholm.

vinprovning i vår vinkällare

 Välkomna på vin och mat hemma hos oss! Vi har plats för 6-20 personer i vår vinkällare i Bjärnum, norra Skåne. Vi lagar maten själva från grunden med utvalda råvaror med mycket hög kvalitet. Vi sätter gärna ihop en helt unik helkväll för er.Kontakta oss så sätter vi ihop ett förslag som passar dig.

Här är några temaförslag från oss…

Wine tasting, Michaela Simoncini.jpg

Druvtypiska viner

Här jämför vi olika druvor, både röda och vita, olika områden och olika terroir. Du får jämföra vinerna med varandra utefter olika egenskaper och lära dig känna igen olika typer.  
Photo: Michaela Simoncini

restaurant-love-romantic-dinner.jpg

Kombinera mat och vin

Vi sätter ihop en dynamisk smakupplevelse åt er, en kombination av vin och tapasrätter som passar bra ihop. Helena berättar hur man kombinerar mat och vin på ett bra sätt och ni testar under tiden.

bubbel.jpeg

Bubbelprovning

Här får vi prova de kända varianterna av bubbel som Cava, Prosecco, Champagne och Cremant. Helena berättar om olika produktionsmetoder och vi provar skillnaden dosage, alltså brut, brut nature och extra dry och doux (söt).

food-drink-kitchen-cutting-board.jpg

Vinprovning hemma hos dig

En av våra mest populära evenemang är att vi kommer till dig och gör en specialdesignad vinprovning för dig och dina vänner. Det funkar lika bra att vara på ditt jobb som på en festlokal, eller på fest hemma hos dig. Helena är sommelier och hjälper till att planera en provning som passar dig. Du kan exempelvis gå efter ett tema såsom en särskild region, eller särskild typ av vin. Om du hellre vill det så sätter Helena ihop en bra kombination åt dig. Vi kan addera ost och delikatesser som passar vinerna, eller plockmat. Det är garanterat en upplevelse som är rolig att bjuda sin familj eller sina vänner på och en riktig stämningshöjare på alla slags evenemang. Kontakta oss så sätter vi ihop ett förslag åt dig!

 

 
Så jäkla bra. Bara prova du blir garanterat nöjd
— Jenny Sandqvist, vinprovare
pexels-photo-374809.jpeg

Catering

Vi lagar maten som dina gäster gillar – vare sig det gäller en förmiddagsfika, affärslunch, studentbuffé eller en grillkväll. Matglädjen står alltid i fokus. I eget cateringkök i Bjärnum hittar vi nya smaksensationer för att spegla säsongen, tillfället − och dig som kund. Vi arbetar uteslutande hög kvalitet på våra råvaror och ingredienser. Så mycket som möjligt närproducerat och hemmalagat från grunden.

Vi har inga färdiga menyer, utan det sätter vi ihop tillsammans med dig och vad du vill att vi skall leverera. Vi kan också komma hem till ditt kök och laga kvällens meny, "Bli gäst på din egen fest". Önskar ni även drycker till maten så kan vi så klart arrangera detta också.


Minsta antal för catering är 6 personer och vi behöver ca 3 veckors framförhållning på bokningarna.

Välkommen med din förfrågan!