Thimans
Cart 0
 
en helt underbar upplevelse
— Anette Nilsson, vinprovare
 
vinparty.jpeg

Om oss

 
 
Wine tasting at 100 Hectares, Portugal

Wine tasting at 100 Hectares, Portugal

Passion för vin och delikatesser

"Vi vill dela våra vinupplevelser med andra. Att andra också får prova på vin med hög kvalitet, det är vår drivkraft", säger Helena.

Thimans Viner AB grundades 1996 och drivs av Helena och Jörgen Thimansson i Skåne. Deras passion för vin startade med vinprovningar, de började sedan åka på vinresor för att hitta nya viner och sedan stod det klart för dem att de ville rikta in företaget på vin.

Med en bakgrund inom chark och delikatesser slår Jörgens hjärta för smakkombinationer men Helena är fullt fokuserad på vinets underbara värld. Helena är utbildad sommelier hos Vinkällan i Stockholm och håller vinprovningar och guidar Thimans vinresor.

 
 

Här hittar du oss!

Thimans Viner
Backslingan 10
282 64 Bjärnum, Sweden

+46 (0) 734 088 085

Accis nr SEP5565283602

 
 

Kontakta oss

Maila oss genom att använda formuläret här bredvid, vi svarar så fort vi kan. Då går även bra att ringa på numret ovan.

Please get in touch with us, we will get back to you as soon as possible.

Name *
Name
Oskar i butiken

Oskar i butiken

Vår Historia

Redan på 30-talet drog Jörgens farfar Oskar Thimansson igång ett slakteri tillsammans med sin bror och tog själv över verksamheten efter några år. Slakteriet i Bjärnum låg där brandstationen finns idag. I slutet av 30-talet öppnade Oskar även en charkuteributik i Bjärnum. Den låg vid Järnvägsgatan, där ICA-butiken finns idag. Oskar drev både butiken och slakteriet, allt som producerades såldes även i butiken nere i byn. Under ett antal år drev Bert-Erik, Oskars yngste son, Timans Livs i Vittsjö. Thimanssons produktion i Bjärnum låg nere en kort tid men i slutet på 70-talet drar Bert-Erik i gång charkuteriproduktionen igen och 1987 går Jörgen, Bert-Eriks äldsta son, in i företaget och dessa två arbetar tillsammans fram till Bert-Eriks bortgång då Jörgen tar över familjeföretaget.

1996 ändrade Thimans inriktning till vin och delikatesser och idag är det vinverksamheten som är i fokus även om vi jobbar mycket med festarrangemang där vi kombinerar vår mat och vinkunskap. Idag heter vi Thimans Viner AB.